sobota 30. července 2016

Nové brambory se zeleninou


Tento recept je velice jednoduchý a rychlý způsob na úpravu nových brambor. Výborné jsou jako vylepšená příloha k masu, ale chutné jsou i samotné. V popisu neuvádím množství, protože zcela záleží na chuti, jestli se například přidá rajčat nebo ubere česneku, tak se tím nikdy nic nezkazí.


Suroviny:

  • nové brambory
  • cibule
  • cherry rajčata
  • česnek
  • petrželová nať
  • sůl
  • kmín celý
  • olej


Postup:

Brambory neloupeme, ale slupku pořádně očistíme. Rozkrájíme na menší kousky a klademe na olejem vymazaný plech. Přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka a kostičky cibule. Nakonec osolíme a ochutíme kmínem. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C přibližně 30 minut, dokud nejsou brambory měkké a nezískají zlatavou kůrku. Před podáváním promícháme s prolisovaným česnekem a posypeme petrželkou.





Žádné komentáře:

Okomentovat